Kayıp Ark Topçu Rehberi


Topçu sınıfının patlayıcı gücünü ortaya çıkarın. Oyuncular bu ağır vuruş yapan topçunun tüm potansiyelini nasıl ortaya çıkarabilir?

Lost Ark, oyuncuların kullanabileceği birden fazla sınıfa sahiptir. Her iş, oyuncuların Arkesia'daki zamanlarında pratik yapacakları oyun türünü belirleyecektir. Topçu, Topçu hattının gelişmiş sınıflarından biridir. Kayıp Ark altınını yetiştirmek için ağır saldırılarla birlikte ağır patlayıcı hasarına odaklanıyorlar . Oyuncuların bu uzmanlıktan güçlü savaşçılar olmaları için, oyuncuların birkaç işaretçiyi takip etmeleri gerekecek. 

Topçu

Gunner'ın karakterleri, düşmanlarına hasar vermek için menzilli saldırılara güvenir. Bu sınıflar arasında, Topçu en patlayıcı ateş gücünü sağlar. Bu karakter, düşman gruplarını ortadan kaldırmak veya patronlara büyük hasar vermek için büyük AoE hasar verme becerilerini kullanır. Ancak bu karakteri kullanan Lost Ark hesaplarına sahip oyuncular,  oyundaki diğer karakterlere kıyasla yavaş olduğunu göreceklerdir.

Topçu, oyundaki en yavaş sınıflardan biri olmasına rağmen, verdiği ateş gücü, hareket kabiliyeti eksikliğini telafi etmekten daha fazlasını yapıyor. Maceracılar, bu patlayıcı topçu sınıfından en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak için karakterlerini inşa etmek ve optimize etmek zorunda kalacaklar. İşte güçlü bir Topçu'nun nasıl üretileceğini detaylandıran bir rehber:

En İyi PvE Becerileri

Lost Ark'ta her karakter birden fazla beceriye sahip olacak ancak hepsini aynı anda kullanamayacak. Oyuncular, beceri yuvalarında hangi yetenekleri donatmak istediklerini seçme özgürlüğüne sahiptir. Bununla birlikte, bazı beceriler PvE için PvP'den daha uygundur. İşte en iyi TriPod'ları ile birlikte oyuncuya karşı çevre durumları için en iyi yetenekler:

·        Hızlı Ateşle Hava Saldırısı/Yıldırım Barajı/Büyük Olan

·        Hızlı Hazırlık/Kalkan/Azure Alevli Alev Makinası

·        Alan Serbest Bırakma ile Enerji Alanı / Enerji Artışı / Katı Kalkan

·        Yol Gösterici İyileştirme ile Homing Barajı / Hayati Nokta Bombardımanı / Güç Bombası

·        Yerçekimi Patlaması ile Daha Neşeli / Süpürücü Yerçekimi / Gezegensel Yerçekimi +% 50

·        Alevli Roket / Hızlı Baraj / Erişim Reddedildi ile Çoklu Roketatar

·        Hedef Odaklama / Flaş Patlaması ile Napalm Çekimi

Bu yapı, zaman içinde ele alınabilecek maksimum hasar miktarıyla başa çıkmaya odaklanır. Sınıfın hareket kabiliyetinin olmaması nedeniyle, maceracılar kaçınılmaz hasarı azaltmak için Enerji Alanı ve Alev Makinası Kalkanı tarafından sağlanan kalkanlara güvenmek zorunda kalacaklar. Bu yetenek kurulumu, oyuncuların düşmanlar tarafından vurulmamak için yüksek hasarlı sabit saldırılarına çok fazla güvenmemelerini sağlar.

İsteğe Bağlı PvE Becerileri

·        Geliştirilmiş Mermi (Zırh İmhası/Mermi İyileştirme/İç Ateşleme)

·        Çağırma Tareti (Zırh İmhası/Geliştirilmiş Taret/Büyük Paket)

Sadece bir beceri yuvası kaldığında oyuncular son yetenekleri olarak Geliştirilmiş Mermi veya Kuleyi Çağırma arasında seçim yapabilirler. İlk yetenek çok düşük bir bekleme süresine sahiptir ve bir kombo saldırıda art arda kullanılabilir. Bu arada, ikinci yetenek hasar bakımı sağlayarak Topçu aktif olarak beceri kullanmadığında bile rakiplerin isabet almasını sağlar. Hangi iki yeteneği kullanmayı tercih edeceklerine karar vermek oyunculara kalmış.

PvP Becerileri

Oyuncuya karşı oyuncu durumları PvE'den farklıdır. Oyuncuya karşı çevre, saldırı kalıplarını okumaya ve aralıklarla rakiplere hasar vermeye odaklanırken, PvP oyuncuların düşmanlarını hızlı bir şekilde bitirmelerini gerektirir. Ek olarak, maceracılar diğer oyunculara karşı savaşacağından, bu durumlar için yetenekler ciddi işlem hasarı, kalabalık kontrolleri ve birkaç yaşam çizgisi sağlamalıdır. İşte bu tür sahneler için en iyi beceriler:

·        Hızlı Hazırlık/Azim/Nişan Alma Atışlı Gatling Silahı

·        Kas Spazmı / Geniş Patlama / Roket Atlama ile Atlama Bombardımanı

·        Hızlı Hazırlık / Menzilli Alev / Kavurucu Alevli Alev Makinası

·        Hızlı Saldırı/İlerleyen Vuruş/Dublör ile Salıncak

·        Hızlı Ateşle Hava Saldırısı/Yıldırım Barajı/Büyük Olan

·        Yol Gösterici İyileştirme / Hayati Nokta Bombardımanı / Güç Bombası ile Homing Barajı

·        Alan Serbest Bırakma ile Enerji Alanı / Enerji Artışı / Katı Kalkan

·        Geniş Patlama ile Napalm Atışı

Bu beceriler, rakipleri devre dışı bırakırken patlama hasarı vermeye odaklanır. Buna ek olarak, bu yeteneklerin çoğu, oyuncuların  yakın dövüşten kaçınmak için rakiplerinden uzak durmalarını gerektirir. Topçular ayrıca yakın dövüşlerden kaçmak için Atlama Bombardımanını ve hasarı emmek için Enerji Alanını kullanmaktan güvenlik ağlarına sahiptir.

En İyi Uyanış Becerileri

Bu patlayıcı topçu sınıfı, oyuncuların aralarından seçim yapabileceği iki Uyanış Becerisine sahiptir. Her birinin avantajları ve güçlü yönleri vardır. İşte Topçuların iki Uyanış yeteneği:

·        Füze Barajı - Hedeflenen bir bölgeye inen havaya roket sağanağını serbest bırakır. Bu yetenek kısa sürede tonlarca hasar verir  ve Ateş Gücü Ölçeri tamamen doldurur.

·        Ağır Taret – 20 saniye boyunca bomba ve lazerlerle saldırabilen bir Ağır Taret oluşturur. 

Füze Barajı, yüksek patlama saldırısı ve ateş gücü ölçer dolumu nedeniyle PvE ortamında daha yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu, göstergenin her zaman dolu olmasını ve oyuncuların bundan yararlanabilmesini sağlar. Ancak Ağır Taret, PvE sahnesinde uygun bir alternatiftir. İlk Uyanış yeteneği kısa sürede patlayıcı hasar verirken, ikinci yetenek toplamda daha fazla hasar verir. Buna ek olarak, oyuncular Ağır Taret etkinken düşmanlarını da vurabilirler.

PvP için Ağır Taret, rakipler daha hareketli ve tespit edilmesi daha zor olduğu için gidilecek yetenektir. Buna ek olarak, Taret, rakiplerin Topçulara manevra yapmaları için daha fazla alan vermekten kaçınmaları için ekstra bir tehdit görevi görür. Füze Barajı, özellikle yüksek hareketlilik sınıflarına karşı hedeflerini zar zor vuracak. 

Beceri Başına En İyi Rün

Rünler, karakterlerin yeteneklerinin gücünü veya etkinliğini artırmaya yardımcı olur. Her eklenti, becerinin verimliliğini artıracak çeşitli efekt türleri sağlayacaktır. İşte çeşitli beceriler için en iyi runikler:

·        Hava Saldırısı – Galewind

·        Homing Barajı - Bunalma veya Mahkumiyet

·        Alev Makinası – Zenginlik

·        Napalm Shot – Öfke veya Yargı

·        Çağırma Tareti/Geliştirilmiş Mermi – Boşaltma veya Hızlı Şarj

·        Çoklu Roketatar – Galewind veya Koruma

·        Enerji Alanı – Saflaştırma veya Hızlı Şarj

·        İleri Baraj - Zenginlik

En İyi Sınıf Gravür

Topçu sınıfının kullanabilecekleri iki sınıf gravürü vardır. Bunlar Ateş Gücü Geliştirme ve Baraj İyileştirmedir. Her eklentinin ayrıntıları şunlardır:

·        Ateş Gücü İyileştirme – gelen tüm hasarları %20 oranında azaltın. Mevcut hasar meraklılarının üzerine karakterin Ateş Gücü Göstergesinin her seviyesine kritik bir oran bonusu ekleyin.

·        Baraj Geliştirme – Baraj Modu saldırılarınızın gücünü artırır.

İkinci gravür en fazla hasarı sağlarken,  Baraj Modu'nu kullanmak oyuncuların uzun süre sabit kalmasını gerektirdiğinden  de tehlikelidir. Bu mod Topçuların vurulmasını kolaylaştırır. Maceracılar, Topçu'nun hayatta kalma kabiliyetini artırdığı ve kritik saldırı oranını artırdığı için Ateş Gücü Geliştirme'yi kullanmayı tercih  eder. İkisi arasında ilk gravür en iyi seçimdir.

En İyi Gravür

Maceracıların oyunda donatabilecekleri birçok eklenti var. Bu gravürler, karakterlere seyahatlerine önemli ölçüde yardımcı olan çeşitli durum efektleri ve güçlendirmeler sağlar  . İşte Topçu sınıfı için en iyileri:

·        Grudge – Bu, tartışmasız bu sınıf için en iyi oyun sonu eklentisidir. Grudge, maceracıları tüm düşmanlardan %20 daha fazla hasar almaları için cesaretlendirirken,  yeteneklerinin verdiği hasarı önemli ölçüde artırır. Topçular, Ateş Gücü Geliştirmesi kullanıyorlarsa bu gravür tarafından verilen artan hasarı iptal edebilirler. Oyuncular, Grudge'un yalnızca maksimum düğümlerde olması durumunda iyi olduğunu not etmelidir.

·        Keen Blunt Weapon – Bu eklenti, akut saldırıların verdiği hasarı  artırırken kritik olmayan yeteneklerin aşınmasını azaltır  . Topçular,  Ateş Gücü Geliştirmeleri nedeniyle yüksek kritik şanslara sahip oldukları için bu gravürden önemli ölçüde yararlanabilirler. 

·        Hit Master – Bu güçlendirme, tüm arkadan ve önden saldırıların hasarını artırır. Hava Saldırısı ve Homing Barajı gibi yüksek hasar veren Topçu becerilerinin çoğunluğu arka ve ön saldırılar olarak sınıflandırılmaz, bu nedenle bu sınıftaki yeteneklerin çoğu bu gravürden muazzam bir şekilde yararlanır. 

·        Barikat – Bu eklenti, korumalıyken verilen hasarı artırır. Topçular, uzun süre kullanabilecekleri iki kalkan yeteneğine sahiptir ve bu gravürden daha uzun süre faydalanmalarını sağlar. 

Bunlar Topçu sınıfı için en iyi güçlendirmelerdir. Bununla birlikte, maceracılar hala karakterleriyle deney yapabilir ve bu listede yer almayan diğer gravürleri deneyebilirler. Diğer eklentileri donatmak birçok farklı olasılık açar. 

En İyi Savaş İstatistikleri

Lost Ark'ta istatistikler, karakterler için daha faydalı olacak oyun stili türünü tanımladığı için büyük bir anlaşmadır. Bu nitelikler, verilen hasar miktarından alınan hasar miktarına kadar maceracıların çeşitli yönlerini etkiler. İşte Kore MMO ARPG'deki savaş istatistikleri:

·        Ağlamak

·        Uzmanlığı

·        Hakimiyeti

·        Hız

·        Dayanıklı -lık

·        Uzmanlık

Oyunda birden fazla savaş istatistiği olmasına rağmen, sınıflar yalnızca bir veya iki alt stata odaklanır veya yayılır. İkiden fazla özelliğe yatırım yapmaya çalışmak verimsizdir, çünkü beceri puanları çok yayılmış olacaktır. Topçular için, hasarlarını artırmalarına ve bekleme sürelerini azaltmalarına yardımcı olacak istatistiklere ihtiyaçları var. 

Bu sınıf için en iyi istatistik Crit, ikincil nitelikleri ise Swiftness'tir. Crit, kritik iniş isabetlerinin şansını artırma olasılığını ifade eder. Bu istatistik, Ateş Gücü Geliştirme gravürü ile iyi bir şekilde eşleşir. Diğer güçlendirmelerle birlikte bu özelliğe odaklanmak, Topçu sınıfını en yüksek kritik savaşçılardan biri yapar. 

Bu topçu sınıfının becerilerinin çoğu yüksek bir bekleme süresine sahiptir. Maceracılar, bekleme süresini azaltmak için puanlarının bir kısmını Swiftness niteliğine harcamak zorunda kalacaklar. Bekleme süresinin azaltılmasının yanı sıra, savaş istatistikleri karakterin  hareket hızını ve saldırı hızını da artırarak Topçu'nun hareket kabiliyeti eksikliğini telafi etmeye yardımcı olur.

Oyuncuların zevk alabileceği başka birçok sınıf var. Bununla birlikte, hiçbiri Topçu'nun Kayıp Ark altını yetiştirirken yapabileceği inanılmaz yıkım ve patlayıcı gösterimle  karşılaştırılamaz. Bu kılavuzu takip etmek, maceracıların bu ağır vuruşlu topçu sınıfının tüm potansiyelini ortaya çıkarmalarına yardımcı olacaktır.