Path of Exile'ı Steam Destesi'nde oynayabilirsiniz


Sonunda, daha iyi olacak.

Konsol sürümlerinin ve denetleyici desteği için bir betanın ardından, mantıklı bir sonraki soru "Sürgün Yolu Steam Destesi'nde çalışacak mı?" Sonuçta, taşınabilir bir konsol olarak maskelenen bir PC'dir. Peki, bu soruyu cevaplamaya çalışacağız. Sonuçlara bağlı olarak, PoE para birimi yetiştirme seçeneklerinizi ve yöntemlerinizi genişletecektir.

Evet, Uyarılarla

Steam Deck, standart bir kontrolcünün tüm düğmelerine ve birkaç ekstraya sahip bir el bilgisayarıdır. Bu ekstralar arasında dört kavrama düğmesi ve iki izleme dörtgeni var. Şimdi, Steam'deki devasa oyun kütüphanesini düşünün. Bazılarının denetleyici desteği yoktur.

Bu yüzden cihazda bir oyun derecelendirmesi var. Konsolun şunları yapıp yapamayacağını size söyler:

       Oyunu yüksek uyumlulukla oynayın (yeşil onay işareti)

       Oyunu oynayın ama biraz daha fazla çaba ile (sarı i)

       Oyunu desteklemiyor (gri sembol)

Son bir oyun kategorisi gri bir soru işaretidir, yani oyun Steam Güvertesinde test edilmemiştir. Platformda yüzlerce oyun var, bu yüzden kimsenin bu oyunları denemeyi düşünmemesi alışılmadık bir durum değil.

Her halükarda, Sürgün Yolu ikinci oyun kategorisindedir. Steam Deck'te çalışacak, ancak bazı sorunlar var.

İlk olarak, bazı işlevler varsayılan yapılandırmalarla yapılamaz. Bunlar için dokunmatik ekranı veya sanal klavyeyi kullanmanız gerekebilir.

İkinci olarak, PoE, cihazın varsayılan denetleyicileri için geçerli olmayan simgeler gösterebilir. Buna örnek olarak fare veya klavye girişleri için simgeler verilebilir.

Üçüncü olarak, metin girmek için ekran klavyesini manuel olarak açmanız gerekir.

Dördüncüsü, sorunsuz bir oyun sağlamak için ayarların önceden ayarlanmış bir yapılandırması yoktur. Oyunun düzgün çalışması için grafik seçeneklerini manuel olarak ayarlamanız gerekir.

Kulağa çok fazla iş gibi geliyor çünkü öyle. Yani, cevap evet, ama ekstra çaba ve yeni bir kontrol şeması ile biraz pratikle.

Parlak Tarafta

Path of Exile'ın Oyun Kumandası Destek Beta sürümü ile bu durum gelecekte değişebilir. Belirtildiği gibi, oyun konsollarda iyi çalışıyor. Sadece PC için bu denetimleri içe aktarma ve optimize etme eylemi vardır. Kontrol cihazları PC'de tam olarak desteklendikten sonra, Steam Deck ile uyumluluk artmalıdır.

Beta'nın forum gönderisine göre, 3.17.3 yaması aynı zamanda oyunun konsolla uyumluluğu için bir test alanı. Tek sorun, yama ve betanın yeni başlamasıdır. Bulmak ve düzeltmek için birçok sorun ve hata olacak. O zaman bir optimizasyon dönemi ve muhtemelen başka bir test turu olacaktı.

Denetleyicilerin PC yapısına tamamen entegre edilmesi biraz zaman alacaktır. Test uzmanlarının iyi geri bildirim vermesi gerekecek, bu yüzden GGG neyi düzelteceğini biliyor. Oyuncular yıllardır bu özelliği istiyorlar, bu yüzden serbest bırakılmasını sorunsuz hale getirmek için üzerlerine düşeni yapmalılar.

PC sürümü için bir denetleyici kullanabilmek, konsolların kullanım kolaylığını PC'lerin işlem gücüyle birleştirir. En yenileri hariç, konsollar genellikle (bazı) çılgın grafiklerle eşleşmezler ve  PC kullanıcılarının erişebildiği modifiye eder.

Kelimeleri Ayırma

Şu anda Steam Destesi'nde Yüce Küreler oynamak ve yetiştirmek mümkün olsa da  , optimize edilmiş kontrol cihazı desteği ile daha sonra daha iyi olacak. Teste yardımcı olmak istiyorsanız, bunu şimdi yapabilirsiniz. Geri bildirim, bu özelliğin başarısı için çok önemlidir.

İyi geri bildirim, hatayı veya hatayı ve nasıl çoğaltılabileceğini (eğer yapabiliyorsa) gösterir. Aksi takdirde, etkileşim ve oyunun nasıl tepki verdiği hakkında genel gözlemlere sahip olabilir. Ayrıca, daha iyi anahtar eşleme veya diğer yaşam kalitesi öğeleri için bazı öneriler de ekleyebilirsiniz.

Geri bildirim almak için daha geniş bir kapsama sahip olmak için elinizden gelen her şeyi deneyin. GGG ne kadar çok veriye sahip olursa, ortaya çıkan denetleyici desteği o kadar iyi olabilir. Geliştiriciler gerçek ürün hakkında son sözü söylerler, ancak oyuncuların yorum ve önerilerini %100 görmezden gelmeyecekler.

Hepimiz PC'de PoE için denetleyici desteğine sahip olmayı dört gözle bekleyelim. Oyunun en yaşlı gazileri nihayet bileklerini ve ellerini dinlendirebilirler (yine de kontrolörlerin yaptığı gibi). İşte PoE para birimini ve eşyalarını daha rahat ve rahat bir konumda yetiştirmek.

Kullandığınız platform ve denetleyici şemasında Sürgün Yolu'nun keyfini çıkarmaya devam edin!